Implantologija

Implantologija je grana stomatologije koja se bavi ugradnjom zubnih implantata. Implantat je strano telo (titanijum), koje se ugraduje u viličnu kost. Nakon određenog vremena stvara čvrstu vezu sa kosti. Na implantat se stavlja krunica, nosač mosta, ili kao sidrište proteze. Zubni implantati pružaju prednost u odnosu na druge protetske mogućnosti. I izgledaju i funkcionišu poput prirodnog zuba, zamenjuju zube bez žrtvovanja susednih zuba. Implantat pomaže u očuvanju alveolarnog grebena, stimuliše okolnu kost i nema resorpcije kosti.

Titanijum se ponaša neutralno, nema alergije i organizam ga dobro prihvata.

Prednosti zamene jednog zuba implantatom su ti što se susedni zubi ne moraju brusiti,a to je posebno važno izbeći kod prednjih zuba.

Oralna hirurgija

Izvodimo hirurške intervencije u usnoj duplji u bezbolnom stanju.

Komplikovano i nekomplikovano vađenje zuba. Vađenje impaktiranih zuba. Apikotomija – operativni zahvat kojim se uklanja vrh korena i sa njime patološki proces (cista ili granulaciono tkivo) u slučajevima kada nije moguće konzervativno zbrinuti zub.

Gingivoplastika je oralno hiruška intervencija kojom se smanjuje vidljivi deo gingive i produžavaju kliničke krune (tzv. gumi smile). Ova intervencija daje odlične estetske rezultate.